ituc-caroussel-wddw-930x350-2 

7 жовтня - Всесвітній день дій за гідну працю!

Організовуйтесь у профспілки!

 

 

За шість років з початку відзначення Дня дій за гідну працю десятки мільйонів людей з усіх куточків світу взяли участь у різноманітних акціях, відстоюючи права профспілок і гідну працю.

Цього року профспілки всього світу знову будуть одноголосно закликати до соціальної справедливості і гідної праці для всіх. Поки уряди не покладуть край домінуванню інтересів глобальних фінансових ринків і багатонаціональних корпорацій над життєво важливими інтересами звичайних людей, єдиний спосіб розбудовувати економіку в інтересах більшості, а не привілейованої частки населення, - це зміцнення солідарності та сили трудящих.

Сьогодні усього 7% трудящих у формальній і неформальній економіці є членами профспілок, хоч сотні мільйонів потребують тих послуг та захисту, які надають профспілки. Залучення нових членів - це найважливіше завдання, що стоїть перед профспілковим рухом усього світу, і Всесвітній день дій за гідну працю є доброю можливістю для якнайширшого розповсюдження профспілкового месиджу з метою заохочення інших приєднатися до профспілок, для прояву глобальної солідарності трудящих.

Організовані профспілками масові ходи і демонстрації стали «візитною карткою» Всесвітнього дня дій у багатьох країнах. Міжнародна конфедерація профспілок закликає всі організації до мобілізації якомога більшої кількості людей.

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу заявила: «Всесвітній день дій за гідну працю - це день, коли трудящі, профспілки та їх прихильники в усьому світі мобілізують свої зусилля заради забезпечення усіх гідною працею та дотримання прав трудящих. У цьому році ми прагнемо перевищити минулорічні показники, коли з нагоди цього дня відбулося 424 події у 74 країнах, і донести вимоги трудящих та членів їх сімей до урядів, роботодавців та міжнародних організацій».

 

 

 

 

Департамент міжнародної роботи ФПУ

за матеріалами

http://2013.wddw.org/english/home/features/article/october-7-world-day-for-decent