IMG 20230627 101531 280623

Десяте видання щорічного Глобального індексу прав МКП показує, що порушення права на страйк, права на створення профспілки або вступ до неї, а також права на свободу слова та зібрань досягли рекордного рівня.

Згідно з Індексом 2023 року, глобальна криза вартості життя супроводжується утисками прав трудящих у кожному регіоні світу. Вимоги робітників щодо дотримання їхніх трудових прав ігноруються, а їхня незгода зустрічає все більш жорстоку реакцію з боку державних сил. У всеосяжному огляді прав трудящих в законодавстві, в рейтингу 149 країн: - Дві нові країни увійшли до списку десяти найгірших країн світу для працюючих людей. - Дев'ять країн мають гірші рейтинги, ніж минулого року, 3 країни покращили свої рейтинги. Під час вебінару прозвучать - Голоси представників профспілок з деяких найгірших країн світу для трудящих. - Огляд Глобального індексу прав людини 2023 року та десятирічні дані про тенденції. - У вас буде можливість поставити запитання співробітникам МКП, які готують Індекс.

Приєднуйтесь до нас, щоб дізнатися, як Глобальний індекс прав МКП 2023 може бути використаний для виявлення порушень, відновлення і встановлення демократії та підтримки трудящих за допомогою нового соціального договору: гідна робота, справедлива заробітна плата, соціальний захист, фундаментальні права, включаючи безпечну і надійну роботу, а також забезпечення рівності та інклюзивності.

Серед доповідачів будуть - Есватіні - Бхекі Мамба, президент TUCOSWA - М'янма - Каїнг Зар, скарбник CTUM - Білорусь - Лізавета Мерляк, міжнародний співробітник BITU-BKDP - Гватемала - Луїс Лопес Кортес, генеральний секретар CGTG - Туніс - Нуреддін Ель-Таббубі, генеральний секретар UGTT Приєднуйтесь до обговорення в соціальних мережах: #RightsIndex23 @ituc. Вебінар буде супроводжуватися перекладом англійською, французькою, російською та іспанською мовами. Реєстрація обов'язкова, запис буде доступний після заходу.

 

Джерело: https://ituc-csi-org.zoom.us/webinar/register/WN_qWX1GGqKTU6_wvWsM9b90w?msdynttrid=qn0sBO14KPACkqfskdbScy4g9cHN4HIZt1VqlZHATfY#/registration

 

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ