2013 213 010

 

21 листопада у Києві відбулась робоча зустріч Голови ФПУ з регіональним директором офісу Міжнародної організації праці в Будапешті Антоніо Граціозі.

Юрій Кулик поінформував високого гостя про робочу зустріч 12 листопада представників Федерації профспілок України і Українського союзу промисловців та підприємців з Президентом України В.Ф.Януковичем і повідомив, що під час зустрічі він висловив занепокоєння щодо зростання заборгованості з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах, затримкою соціальних виплат тощо.

Голова ФПУ акцентував увагу високого гостя на тому, що Президент України поділяє стурбованість профспілок щодо необхідності підтримки рівня соціального захисту населення та виконання соціальних зобов’язань і   навів слова В.Ф.Януковича, який наголосив, що дієвим механізмом вирішення порушених під час зустрічі з представниками ФПУ питань має стати посилення співпраці між Урядом, роботодавцями і Федерацією профспілок України.

За результатами зустрічі головою держави без зволікання були надані доручення Уряду стосовно підготовки відповідних пропозицій для розв’язання зазначених питань та узгодження їх із соціальними партнерами. Більш того, він заявив, що має намір ще раз зустрітися з представниками профспілок і об­говорити виконання поставлених завдань до кінця 2013 року.

Голова ФПУ підкреслив, що все це є свідченням посилення соціального діалогу в Україні. Юрій Кулик також проінформував директора офісу МОП у Будапешті про діяльність ФПУ щодо захисту прав членів профспілок і робітників в Україні.

 

ІАЦ

 

2013 213 014

 

2013 213 009