DSC07641

 

Розширення прав і можливостей уразливих верств населення, соціальна інтеграція, забезпечення зайнятості з метою викорінення бідності – ця та інші теми включені до порядку денного 52-ї сесії Комісії соціального розвитку Економічної і соціальної ради ООН (ЕКОСОР), яка розпочала свою роботу 11 лютого 2014 року у м. Нью-Йорк (США).

У роботі Комісії бере участь делегації Федерації профспілок України на чолі з її керівником – в.о. першого заступника Голови ФПУ Г.В. Осовим.

Виступаючи перед учасниками заходу, заступник Генерального секретаря ООН з економічних і соціальних питань У Хунбо привернув увагу делегатів сесії до тенденції зростання нерівності у світі: «Першочергову увагу ми повинні приділити проблемі нерівності, яка багато в чому є причиною, а у багатьох випадках – основною причиною соціальних потрясінь у світі», – заявив У Хунбо на відкритті сесії.

Пославшись на доповідь ООН про соціальну ситуацію в світі у 2013 році, заступник Генерального секретаря ООН сказав, що часто плодами процвітання всередині країн користується лише меншість їх жителів.

«При високій і зростаючій нерівності не може бути сталого розвитку. Добре продумана соціальна політика може скоротити масштаби нерівності», – заявив У Хунбо. За його словами, зусилля з забезпечення рівних можливостей та заохочення участі всіх верств суспільства у процесах прийняття рішень принесуть реальні результати.

В обговоренні доповіді Генерального секретаря ООН взяли активну участь представники організацій громадянського суспільства та профспілок, серед них в.о. першого заступника Голови ФПУ Г.В. Осовий, який, зокрема, у своєму виступі, підкреслив: «Ефективним засобом попередження бідності серед працівників є розширення сфери продуктивної зайнятості, підвищення якості професійної підготовки та гідної оплати праці».

 

Довідково: Комісія соціального розвитку – це один з допоміжних органів ЕКОСОР ООН. До її складу входять представники 46 держав-членів ООН, які обираються на ротаційній основі. Цей орган займається розробкою загальносистемної соціальної політики та її пріоритетних напрямів, а також відслідковує реалізацію основних міжнародних стандартів у цій сфері. Неурядові організації та профспілки, які мають консультативний статус при ЕКОСОР, беруть участь у роботі органів ООН у якості спостерігачів і висловлювати свою позицію з того чи іншого питання.

 

Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ

 

DSC07623

 

DSC07615