10325662 632640143496949 7353068374774244568 n

 

Новини з Міжнародної конференції Міжнародної організації праці (28 травня – 12 червня)

Як уже повідомлялося, в Женеві проходить 103 сесія Міжнародної конференції праці, яка завершить свою роботу 12 червня. У ній беруть участь близько 4 тисяч делегатів від сторони трудящих, роботодавців та урядів 185 країн-членів МОТ, а також представники ФПУ – в.о. Голови ФПУ Григорій Осовий, Голова Профспілки медпрацівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль, Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалі України Василь Андреєв та керівник департаменту міжнародної роботи апарату ФПУ Василь Шилов. У зв’язку і складною фінансовою ситуацією делегація ФПУ відбуває до Женеви лише 5 червня. Вже наступного дня заплановано виступ на пленарному засіданні Міжнародної конференції в.о. Голови Григорія Осового від трудящих України.

У цьому році президентом 103-ї сесії Міжнародної конференції праці був обраний Даніель Фунес де Ріоха, делегат від роботодавців Аргентини.

«Ми живемо в епоху змін. Однак це не означає відмову від наших цінностей, а їх адаптацію до нової ситуації», - заявив Фунес де Ріоха у своїй вступній промові на конференції.

Даніель Фунес де Ріоха є президентом Міжнародної організації роботодавців (МОР) і діє як віце-голова Адміністративної ради МОП від роботодавців. Він бере участь у сесіях Міжнародної конференції праці з 1976 року.

Це лише втретє з 1919 року, коли представник роботодавців обраний президентом Міжнародної конференції праці, що свідчить про його важливий внесок у діяльність МОП.

Конференція обрала віце-президентами Александрос Александріса (урядова сторона) з Греції, Такаакі Сакурада (сторона працівників) з Японії, і Жаклін Муго (сторона роботодавців) з Кенії.

 

(Всі новини)

 

Департамент Міжнародної роботи апарату ФПУ