1

 

 

7 червня, у суботу, представники ФПУ - в.о. Голови ФПУ Григорій Осовий, Голова Профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Коваль, керівник департаменту міжнародної роботи ФПУ Василь Шилов, -  які перебувають у складі тристоронньої делегації на сесії Міжнародної конференції праці, взяли участь у засіданні Виконавчого комітету Міжнародного центру з профспілкових прав (ICTUR).  ICTUR  – це неурядова організація, яка акредитована при Організації Об’єднаних Націй та тісно співпрацює з Міжнародною організацією праці.

Головна мета Центру – захист прав профспілок та їх індивідуальних членів, збір інформації  та підвищення обізнаності  громадськості щодо прав, які мають  профспілки, та фактів їх порушення. Організація здійснює моніторинг дотримання прав профспілок та вживає відповідні заходи щодо їх відновлення. В її структурі діють два наглядових комітети, виконавчий комітет  та адміністративна рада. Найвищим керівним органом є Виконавчий комітет. До складу Виконавчого комітету та його наглядових органів входять відомі юристи, адвокати, вчені-правознавці. 

Представники  ФПУ поінформували членів комітету щодо стану дотримання прав профспілок в Україні та привернули їх увагу до проекту Постанови Верховної Ради України, поданого  народним депутатом України Капліним С. М. із фракції Політичної партії "УДАР Віталія Кличка" «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування фактів незаконного відчуження нерухомого майна, що перебуває в користуванні Федерації профспілок України».

Особлива увага членів Комітету була привернута до тверджень щодо «діяльності ФПУ, спрямованої на ігнорування прав членів  профспілок, саботаж захисту законних прав робітників з боку службових осіб Федерації профспілок України та факти протизаконної співпраці зі злочинним режимом Януковича».

 Члени Виконавчого комітету Міжнародного центру з профспілкових прав закликали представників ФПУ надати найближчим часом письмову інформацію з цього приводу.

 

 

Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ 

 

2