781631818

На 103-й Міжнародній конференції праці Група роботодавців у Міжнародній організації праці продовжила нападки на 50-річну юриспруденцію, заявляючи, що право на страйк не закріплене у міжнародному законодавстві.
Не досягнувши результату в спробах примусити уряди та представників трудящих до ануляції десятиліть роботи МОП, представники роботодавців на Комітеті з застосування стандартів відмовилися визнати результати роботи Комітету з низки серйозних справ з порушення прав, включаючи примусову працю.
У завершальний день роботи Міжнародної конференції праці 12 червня роботодавці беззастережно відмовились визнавати висновки, засновані на консенсусі, по справах, які мають стосуються фундаментальних прав трудящих на захист своїх інтересів, у тому числі права на страйк.
З цього приводу Генеральний секретар МКП Шаран Барроу заявила: «Роботодавці повинні дотримуватись закону і визнати, що справедливість і стабільність, гарантом яких виступає МОП, приносять універсальну користь. Якщо вони продовжать свою ідеологічну манію з оскарження міжнародного законодавства, то будуть змушені прийняти розгляд цього питання у Міжнародному суді».

Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ