3444444444

 

 

Незабаром у Брісбені (Австралія) проходитиме саміт країн G20, а в найближчі два дні – 14-15 листопада  відбудеться зустріч "профспілкової двадцятки" - L20.

 

На саміті L20  будуть представлені результати нового глобального опитування МКП:

 

Нове опитування "профспілкової двадцятки" (L20), що представляє трудящих країн "великої двадцятки" виявило, що 56% політик країн "великої двадцятки" (G20) вбачаються неефективними в частині поліпшення перспектив для трудящих.

 

«Понад половину політик «великої двадцятки» не мали позитивного ефекту для трудящих, а дії в областях, здатних вплинути на життя трудящих, таких як робочі місця, гідна оплата праці та соціальний захист, виявилися слабкими», - зазначила Шерен Барроу, Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок напередодні Саміту профспілок «великої двадцятки» (L20) в австралійському Брісбені.

 

За даними Міжнародної організації праці в 2013 році безробіття склало 200 мільйонів чоловік, що на п'ять мільйонів більше порівняно з попереднім роком.

 

«Уряди пріорітизують політику, що підтримує інтереси великого бізнесу, а не нівелює нерівність оплати праці та зростаюче безробіття», - заявила Шерен Барроу.

 

У Брісбені «великій двадцятці» необхідно виробити план по зайнятості та зростанню, з цілісними заходами з підтримки сукупного попиту, скорочення нерівності та стимулювання інвестицій. Це повинно супроводжуватися національними цілями по створенню робочих місць та консультаціями соціальних партнерів», - зазначив Джон Еванс, Генеральний секретар Профспілкового консультативного комітету при Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

 

Економічне моделювання, підготовлене для L20, показує, що скоординована комбінація політики з оплати праці та інвестиціям у країнах «великої двадцятки» може вдвічі скоротити глобальну нестачу робочих місць і створити додаткові 5,84 процентних пунктів зростання в країнах «великої двадцятки» у порівнянні зі сценарієм поточного розвитку.

 

Голова «профспілкової двадцятки» і Президент Австралійського ради профспілок, Гед Кірні, заявила, що пріоритетом саміту лідерів країн «великої двадцятки» має стати пошук ефективного вирішення проблеми безробіття.

 

"Безробіття в Австралії досягло максимуму за останні 12 років і піднялося до 6,2%, а безробіття серед молоді перевищує цю цифру більш ніж у два рази і сягає 14%, в цій ситуації уряду Ебботт слід відкласти свої амбіції і виробити план по створенню робочих місць», - зазначила Гед Кірні.

 

"Прем'єр-міністр Ебботт повинен зрозуміти, що порожньою риторикою проблему не вирішити. Він повинен артикулювати конкретну політику та ініціативи для створення робочих місць на основі гідних оплати та умов праці та інвестицій у розвиток навичок».

 

Глобальне опитування МКП 2014 по країнах «великої двадцятки» виявило наступне:

• 68% людей говорять про погане вирішення проблеми безробіття урядами;

• 79% - вважають, що економічна система працює на багатих, замість того, щоб бути справедливою для більшості; а також

• 62% людей хочуть від своїх урядів більше дій з приборкання влади корпорацій.

 

Результати Опитування МКП 2014

 

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

за матеріалами

http://perc.ituc-csi.org/Novyj-opros-MKP-Polovina-politik?lang=ru