etuc

 

 

 

Верховному представнику

ЄС з питань закордонних

справ і політики безпеки

баронесі Кетрін Ештон

 

Європейська служба

зовнішніх справ

1046 Брюссель

  

Брюссель, 14 жовтня 2014 року

 

Шановна пані Ештон!

 

Звертаюсь до Вас, щоб висловити нашу глибоку стурбованість у зв’язку з відмовою влади України дотримуватися своїх зобов’язань щодо сприяння гідній праці, політиці у галузі зайнятості, охороні праці, соціальному діалогу, соціальному захисту, соціальній інтеграції, гендерній рівності та недискримінації відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Надсилаю Вам у додатку лист Федерації профспілок України (ФПУ), у якому викладені добре обґрунтовані та помірні скарги. Просимо Вас звернути увагу на те, що Україна заходиться у дуже складному становищі та перед необхідністю вирішення військової ситуації на сході раїни, на необхідність єдності і згуртованості України, а також на те, що існуючі проблеми слід вирішувати шляхом зміцнення принципів соціального діалогу, а не їх руйнування.

Прошу Вас вжити всіх необхідних заходів, щоб спонукати владу України до виконання своїх зобов’язань і звернути увагу на зауваження ФПУ щодо неприйнятності вирішення урядом суспільних проблем за рахунок трудящих і соціально незахищених громадян. У Програмі підтримки ЄС для України йдеться про те, що в її основі лежить прагнення допомогти Україні справдити сподівання, які були виразно продемонстровані громадянами і громадянським суспільством. З огляд на те, що профспілковий рух України є ключовим гравцем у цьому відношенні, просили би Вас максимально можливо розширити йому підтримку.

Надсилаю копію цього листа єврокомісарам з питань розширення та Європейської політики сусідства, з питань зайнятості, праці та соціальної сфери з проханням спрямувати роботу їхніх служб у цьому ж напрямку.

 

З повагою,

 

Бернадет Сеголь

Генеральний секретар ЄКП