1411978076

 

10 грудня ц.р. на засіданні Кабінету Міністрів України було розглянуто питання підготовки та проведення засідання окремих двосторонніх органів асоціації між Україною та ЄС, де визначено склад Ради асоціації та Комітету асоціації від урядової сторони. Днями вже українська частина приступає до роботи з відповідними європейськими структурами.

Як відомо, Угодою про асоціацію Україна - ЄС передбачено створення також інституції як Платформа громадянського суспільства, до складу якої будуть входити представники громадських організацій України, а з боку ЄС Європейський соціально-економічний комітет, який складається з представників профспілок, об’єднань роботодавців та інших громадських організацій.

На засіданні Уряду Голова Спільного представницького органу профспілок Григорій Осовий поінформував про те, що створення Платформи громадських організацій розпочалося ще в травні ц.р., проте процес і досі не завершено через суттєві розбіжності в самому полі української частини. З цього приводу виникає занепокоєння не тільки у профспілок а й у Європейського соціально-економічного комітету.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Уряду зазначив, що формування такої інституції як Платформа громадського суспільства є справою самої громадськості, але потрібно і державі докласти максимум зусиль для завершення створення цієї інституції.

Всеукраїнські об’єднання профспілок зробили ЗАЯВУ щодо принципів створення Платформи громадянського суспільства.

 

(Текст Заяви з підписами у форматі pdf додається)

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ