IMG 9840

У рамках здійснення профспілками громадського контролю за реалізаціє Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 18 червня керівництво Федерації профспілок України та галузевих профспілок зустрілось з незалежними експертами Агенції модернізації України Петрою Ерлер і Гернатом Престцельським на їх прохання.

Обговорено перспективи розвитку вітчизняної економіки та ринку праці у зв'язку із вступом в силу договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Євросоюзом, що розпочнеться вже з 1 січня 2016 року.

IMG 9847

Закордонним експертам було викладено позицію профспілок стосовно ймовірних ризиків для українських трудівників в умовах інтеграції до ЄС та переходом на нові технологічні стандарти виробництва. Особливо акцентувалося на тому, що профспілки цікавить, чи вдасться за нових умов на належному рівні зберегти кількість робочих місць та рівень соціальної захищеності найманих працівників, і саме збереження принципів соціальної справедливості у ході проведення реформ вимагатимуть профспілки від українського Уряду і міжнародних фінансових інституцій.

IMG 9865

У свою чергу гості запевнили профспілкових лідерів, що вони знають про ті виклики, які зараз стоять перед Україною, і які потрібно долати українцям як самостійно, так і за допомогою міжнародних партнерів України.

Вони розповіли про низку зустрічей з представниками громадських організацій та неурядових структур, які у них вже відбулись і ще плануються в Україні, і запросили представників ФПУ взяти участь у роботі круглого столу, який за результатами проведених консультацій пройде у Києві 8-9 липня ц.р., і на якому планується обговорення питань всебічної інтеграції України до ЄС.

IMG 9884

IMG 9888