IMG 7148

Під час дружнього візиту в Україну 12 вересня Федерацію профспілок України відвідала представницька делегація польської профспілки «Солідарність».

Зустріч пройшла в теплій атмосфері та відбулась у рамках реалізації Договору про співробітництво між НСПС «Солідарність» і Федерацією профспілок України, укладеному у червні ц.р.

На початку цього тижня представники братніх профспілок Польщі побували на Рівненщині, де провели низку робочих зустрічей з колегами на підприємствах харчової промисловості області.

Візит до Києва розпочався із зустрічі з керівництвом ФПУ та її членських організацій.

На початку спілкування Голова ФПУ Григорій Осовий щиро привітав гостей та розповів про ситуацію, що склалася останнім часом в Україні, зокрема про дії профспілок на захист соціально-економічних прав трудящих, про хід відбудови Будинку спілок на майдані Незалежності в Києві, який, за словами Голови ФПУ, завжди був центральним осередком не тільки вітчизняного, а й міжнародного профспілкового руху в нашій державі, про допомогу, що надають профспілки в реабілітації постраждалих воїнів АТО та переселенців із східних регіонів країни.

IMG 7100

Очільник польської делегації пан Мирослав Новицький - голова секретаріату незалежної самоврядної професійної спілки «Солідарність» Республіки Польща поділився досвідом профспілкової діяльності в період проведення в Республіці приватизації та створення спільних підприємств із закордонними транснаціональними компаніями США, Німеччини та ін.

Під час обміну думками йшлося про те, що досвід наших сусідів з Польщі має неабияку користь для галузевих профспілок, особливо, що стосується проблеми збереження в період реформування як самої профспілки, так і кількості її членів.

IMG 7138

На завершення Г.Осовий акцентував увагу на важливості зміцнення дружніх зв’язків між профспілками України і Польщі. Він наголосив на тому, що Польща – є зразком для України на шляху впровадження реформ, тому ми маємо все те позитивне, що зроблено у Польщі, взяти на озброєння.

- Тільки солідарні дії профспілок можуть зупинити наступ капіталу на права працівників, - сказав лідер українських профспілок, - нам важливо відчувати нашу єдність і спільно реагувати на виклики для працівників, щоб ефективніше боротися за їхні права.

IMG 7146

Під час перемовин досягнуто домовленості про проведення робочих зустрічей представників профспілок провідних галузей економіки Україні і Польщі, що сприятиме зміцненню та подальшому розвитку довірчих партнерських відносин між нашими країнами та профспілковими організаціями.

З української сторони у зустрічі взяли участь керівники всеукраїнських профспілок і профоб’єднань: заступник голови Профспілки працівників охорони здоров’я України Ірина Швець, голова Профспілки авіабудівників України Ярема Жугаєвич, голова Профспілки будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, Голова Профспілки державних установ України Тетяна Нікітіна, голова Федерації профспілок Рівненської області Микола Шершун, ректор Академії праці, соціальних відносин і туризму Вікторія Буяшенко, заступник Голови ФПУ Євген Драп‘ятий.

IMG 7141

Прес-центр ФПУ