DSC 2562

29-30 вересня 2015 року Міжнародна Конфедерація Профспілок проводить в Баку (Азербайджан)  конференцію, яка присвячена темам нових підходів розвитку профспілкового руху і комунікаційним аспектам.

Особлива увага приділена питанням активізації роботи із молоддю, важливості врахування думки студентів у побудові молодіжної політики і необхідності впровадження механізмів виховання бути частиною профспілкової спільноти змалку. До речі, успішна практика роботи із шкільною молоддю реалізується  Федерацією профспілок Узбекистану.

Наразі йде жвава дискусія і презентація думок експертами, серед яких керівники і заступники профспілок й профструктур: Європейська регіональна Рада МКП,  Конфедерація профспілок Азербайджану, Конфедерація вільних профспілок Казахстану, Федерація незалежних профспілок Росії, Білоруський конгрес демократичних профспілок, Федерація профспілок Узбекистану, Об'єднані Профспілки Грузії, а також представники галузевих профспілок. Федерацію профспілок України представляє член виконкому Молодіжної ради ФПУ  Катерина Баришева.

Декілька слів про організатора даної конференції - Міжнародну Конфедерацію Профспілок. Вона є однією з найпотужніших профспілкових структур у світі, налічує 176 мільйонів членів в 161 країнах і територіях світу. Досвід профспілкової роботи - величезний. Основними питаннями якими займається МКП, є правозахист, боротьба з дискримінацією, міграція, профспілкова молодь, екологія.

Катерина Баришева,

член виконкому Молодіжної ради ФПУ