abp7470 dumping social

 

29 вересня 2015 року, Париж

 

«Упродовж десятиліть в основі секрету успіху Європи лежав той факт, що важка праця і належне виконання своєї роботи окупаються. Мої батьки весь час повторювали […] дві речі: «Ми хочемо, щоб ви жили краще ніж ми» та «Йди працювати і заробиш». І це була правда: якщо ти навчився торгівлі чи закінчив університет, у тебе були всі шанси отримати роботу з гідною зарплатою, ти мав достатньо грошей, щоб створити сім'ю, поїхати у відпустку і купити квартиру. Таким був європейський політичний курс: зусилля повинні окупатися, яка робота, така і зарплата. А зараз проблема в наступному: європейський політичний курс кудись зник». 

«Наразі завданням робітничого руху, профспілкового руху, залишається відстоювання людської гідності, зважаючи на те, що наші економіки, наша праця, наші цінності, наша культури, наше мислення і суспільство в цілому зазнають радикальних змін. Цифрова революція глибоко трансформує суспільство у нечуваних з часів промислової революції 19-го століття масштабах».

 

«Цифровізація світу – джерело неймовірних можливостей: забезпечення прозорості та розширення участі, покращення доступу до знань та інформації, застосування ефективніших методів лікування, надання якісніших послуг. Треба користуватися нововведеннями, якщо вони можуть покращити життя людей».

 

«Разом нам під силу боротися – у цифрову епоху – за справедливу оплату […] праці, поклавши врешті край пригніченню соціальних прав економічними свободами на внутрішньому ринку. законодавство – наша зброєю на цьому шляху. З соціальним демпінгом можна ефективно боротися, наприклад, шляхом перегляду Директиви про відряджених працівників, над чим ми і працюємо. Об'єднавши  потенціал і ресурси, – наприклад, у рамках плану Юнкера, –– й інвестуючи у цифрову інфраструктуру Європи, забезпечивши, разом з тим, правову визначеність, незалежно від кордонів, і створивши внутрішній цифровий ринок. Заохочуючи створення нових компаній, а також одночасно збільшуючи інвестиції в освіту та професійну підготовку, з огляду на те, що у цифровий вік постійне вдосконалення навичок і знань – запорука підтримання конкурентоспроможності. Знищивши монополії, які роблять соціальну ринкову економіку неможливою, гарантуючи захист даних і стандарти безпеки у відповідності з нашими європейськими цінностями».

 

 

 

Департамент міжнародних звязків ФПУ