21648341950 fb79d17090 z

 

30 вересня 2015 року, Париж

 

 «[...] Європа не відмежовується і не може відмежуватись або бути байдужою до того, що відбувається поза її межами, як то фінансова криза по той бік Атлантики,  війна або репресії і страждання по той бік Середземного моря. Ви можете побудувати будь-які стіни, які ви забажаєте, звести будь-які паркани, але це нічого не змінить. В епоху глобалізації це справедливо і для економічної політики».

«[...] криза або її відсутність у Європі, криза екзистенційна або економічна, тимчасова або перманентна, політична або економічна, або соціальна – будівництво кращої Європи значною мірою залежать від того, як будете чинити ви і ваші політичні союзники, від прозорості, завдяки якій вас можна буде почути, об'єднати».

«[...] оновлення ЄКП, – або МОП, до якого ми докладаємо всіх зусиль – це ознака змін. Учора на відкритті Конгресу ми почули трьох президентів, які багато сказали про активні сили, які змінюють світ праці. Такі як, наприклад, цифровізація, «юберизація», зміна клімату. Не важко назвати й інші. Це сили, які ведуть до глобальних змін темпами і масштабами, яких ми, ймовірно, ніколи не бачили раніше, і які вимагають від нас докласти надзвичайних зусиль, щоб зрозуміти, передбачати й управляти ними». 

 

 

Підготовлено Департаментом міжнародних зв'язків ФПУ