0101

 

 

Дорогі друзі!

 

Сьогодні, коли 2015 рік добігає кінця, ми спостерігаємо, як світ стає дедалі вразливішим. Незважаючи на наші зусилля у боротьбі за свободу об’єднання на шляху ліквідації рабства, приборкання влади корпорацій, ліквідації жорсткої економії та нерівності, забезпечення кліматичної справедливості та гідної праці, занадто багато людей продовжують жити у страху.

Загроза конфліктів та тероризму зростає разом з утисками та нерівністю.

Люди бояться за своє життя та засоби до існування, лютує небачена з часів Другої світової війни міграційна криза.

Щоб вирішити проблеми, які стоятимуть перед нами у новому році, ми повинні закликати уряди до поглиблення демократії, забезпечення поваги до прав людини та приділення уваги інклюзивній політиці.

Демократія та її наріжні камені – права і свободи, – займають чільне місце у здатності людей творити своє майбутнє, а члени профспілок – чоловіки і жінки – життєво важливими захисниками цих прав.

Закликаємо вас відсвяткувати солідарність у боротьбі, яку ви вели і підтримували у минулому році, озброєні цінностями, які ми всі поділяємо. Ви знаходитесь на передньому краї боротьби з дискримінацією, за основні права, справедливу оплату праці, за безпечну та надійну роботу. Ми з гордістю спостерігаємо як члени профспілок захищають права мігрантів, відстоюють соціальний захист та мінімальну зарплату, на яку працівники могли б жити, вимагають дотримання права на колективні переговори.

Два приклади боротьби, які мали місце у День прав людини у грудні цього року, надихатимуть нас і в 2016 році.

Перший – це участь сотень тисяч членів профспілок у масових кліматичних акціях у цілому світі на підтримку сотень спілчан, які разом з союзниками з громадянського суспільства донесли наше повідомлення до учасників Кліматичного саміту у Парижі, захищаючи екологічно стійку планету та справедливий перехід до світу з нульовими викидами вуглецю, нульовою бідністю.

Другий – це надихаючий момент, коли наші брати та сестри з профцентру UGTT, який входив до складу «Туніського квартету національного діалогу», отримали Нобелівську премію миру за ключову роль у налагодженні діалогу між владою та опозицією у вирішальний для регіону і цілого світу момент.

Згадка про ці та інші численні моменти спонукатиме нас з гідністю виконувати поставлені перед нами завдання з розбудови кращого світу і в наступному році.

З вдячністю та найкращими побажаннями Нового року.

 

Жан Фелісіо,

Президент МКП

Шаран Барроу,

Генеральний секретар МКП

 

 

SEASON’S GREETINGS