171.09.24

10-12 вересня ц.р. у місті Миргород відбувся семінар-тренінг для профспілкових активістів «Психологічна безпека і підтримка ментального здоров’я працюючих в умовах війни», який був організований ФПУ в рамках співпраці зі шведським проєктом «Union to Union». В семінарі взяли участь представники обласних та первинних профспілкових організацій Миколаївської області.

 

Семінар-тренінг включав наступні тематичні сесії: основи ментального здоров’я; психологічно-безпечне та підтримуюче робоче середовище; власне психічне здоров’я та як ефективно підтримувати себе; перша психологічна допомога та як підтримати інших; надання екстреної медичної допомоги постраждалим; стан профспілкового руху в умовах війни; цифровізація профспілкового руху.

До проведення тренінгів залучено практикуючих психологів Людмилу Мисяк та Валентину Сидоренко, які проводять практичні сесії з основ ментального здоров’я та формування сприятливого психологічного клімату на робочому місці. Також в рамках практичних занять учасниками семінару опрацьовано питання створення психологічно безпечного робочого середовища.

172.09.24

На семінарі-тренінгу директор та заступник Полтавської обласної організації товариства Червоного Хреста навчали слухачів надавати першу медичну допомогу постраждалим у разі виникнення екстрених ситуацій, а також проводили практичні заняття з демонстрацією основних кроків при наданні першої допомоги.

Важливою складовою семінару-тренінгу стало висвітлення питань діяльності ФПУ та профспілкового руху України в умовах війни.

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий поінформував учасників тренінгу про актуальний стан профспілкового руху в умовах війни, пріоритетні напрями діяльності ФПУ в умовах воєнного стану, стан змін у трудовому законодавстві в період війни та шляхи зміцнення профспілок в Україні шляхом охоплення нових сфер економіки та залучення працівників до профспілок.

174.09.24

Керівник Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ Лариса Ровчак детально розкрила тему «Організації роботи профспілки та особливості проведення звітно-виборчої кампанії в умовах воєнного стану» та відповіла на запитання слухачів..

Також учасникам семінару презентовано мобільний додаток ФПУ «Профспілка Цифрова», який розроблено з метою посилення мотивації профспілкового членства, налагодження комунікації з членами профспілок та осучаснення діяльності профспілок у питаннях цифровізації робочих процесів.

На завершення учасники семінару-тренінгу обмінялися досвідом роботи, висловили побажання щодо шляхів збереження та розвитку профспілкового руху в умовах війни.

175.09.24

Всім учасникам були вручені сертифікати, які засвідчують, що вони пройшли курс (18 годин) навчання із вищезазначеної тематики та шестигодинний курс по навчанню надання першої допомоги потерпілим.

Миколаївська обласна рада профспілок висловлює щиру подяку Федерації профспілок України за запрошення до участі в семінарі-тренінгу, а також безпосередньо координаторам семінару від ФПУ: заступнику Голови ФПУ Євгену Драп’ятому, керівнику Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ Ларисі Ровчак та завідувачу відділу з координації навчання, роботи з молоддю та взаємодії з громадськими організаціями ФПУ Володимиру Харченку за високий організаційний рівень проведення семінару, змістовне проведення занять, надання корисних методичних матеріалів та практичної допомоги.

17.09.24

Прес-центр Миколаївської облпрофради