o 1eepkeug55mq1s9ma9s1e7l1rit2a

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2021 р. №323 з 1 травня 2021 року змінено Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього.

За повідомленням Департаменту правового захисту апарату ФПУ,  електронний реєстр накопичує, зберігає, обліковує та використовує інформацію про сформовані (видані), продовжені листки непрацездатності. Він потрібний для реалізації прав застрахованих осіб на допомогу по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, оплату перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, яку здійснюють за рахунок коштів роботодавця, а також для перевірки обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності.

Реєстр формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем інформації, що міститься в ньому.

Суб’єктами інформаційного обміну є НСЗУ, Пенсійний фонд України, Фонд соціального страхування.

Інформацію з цього реєстру, що містить відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, період і причину непрацездатності, надають тільки:

- особі, якої зазначені відомості стосуються;

- страхувальнику - за період перебування особи у трудових відносинах із ним відповідно через електронні кабінети застрахованої особи та страхувальника на порталі послуг;

- особі, яка засвідчила тимчасову непрацездатність,- через електронну систему охорони здоров'я.

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням:

Федерація профспілок України