IMG 7597

 

8 серпня ц.р. відбулася вже четверта спроба провести засідання Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Однак і цього разу, не дивлячись, на попередні домовленості та постійний соціальний діалог з профільним міністерством, урядова сторона не у повному складі з’явилася на засідання і, власне, зірвала вирішення нагальних питань, винесених на порядок денний.

 

IMG 2125

 

Зокрема, вже вкотре у ході засідання мали би вирішитися прийняття бюджету Фонду та питання розрахунку з санаторно-курортними закладами за надані послуги. Адже за причини несвоєчасного виконання Державною казначейською службою України платіжних доручень Фонду під загрозою лікування та оздоровлення опинилося понад 22 тисячі застрахованих осіб та членів їх сімей. А самі ж санаторно-курортні заклади опинились на межі катастрофи, оскільки неперерахування коштів Фонду призводить до порушення умов укладених договорів, неможливості придбання продуктів харчування та медикаментів, виникнення заборгованості із виплат заробітної плати працівникам закладів оздоровлення, неможливості сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених законодавством, нарахування штрафів за несвоєчасне перерахування податків і зборів тощо.

 

IMG 2429

 

Хоча протягом січня-липня поточного року ДКСУ здійснено перерахування коштів за платіжними дорученнями, поданими Виконавчою дирекцією Фонду на оплату послуг із санаторно-курортного лікування на суму 575,4 млн.грн., перерахування здійснювались із значною затримкою. Так, майже 261 млн.грн. із загальної суми було перераховано лише у липні поточного року, в тому числі за платіжними дорученнями, поданими ще у лютому. Станом на 07 серпня 2014 на виконанні в ДКСУ залишались платіжні доручення на суму 130, 2 млн.грн.

Як наголосив заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, для профспілкової сторони надзвичайно актуальним наразі є прийняття бюджету Фонду, адже від нього напряму залежить оздоровлення, а також заходи, пов’язані із нинішньою ситуацією в країні, зокрема, прийняттям переселенців із Криму і Сходу України. «Наразі в профспілкових санаторіях перебуває понад 1200 осіб біженців, переселенців, людей, які постраждали у ході АТО. Тож сьогодні Правлінням було прийнято рішення звернутися з листом до Президента України, як гаранта Конституції, з проханням забезпечити на наступному засідання явку державної сторони. Відповідний лист вже підготовлено та підписано членами Правління. Ми вже зверталися до Кабінету міністрів України, Міністерства соціальної політики України, але на сьогодні, на жаль, ми ще не побачили результат,» - констатував Володимир Саєнко.

 

IMG 7484

 

«Сьогодні ми звернулися до Президента України з проханням вплинути на державну сторону Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і забезпечити їхню явку наступного разу, - зауважив Голова Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Дмитро Третьяков. – Адже ті питання, які ми маємо розглянути і вирішити у ході засідання Правління є надзвичайно важливими, актуальними та від них напряму залежить збалансована робота самого Фонду. Це і забезпечення різноманітних виплат, і прийняття необхідних документів, що належить виключно до компетенції Правління».

 

IMG 7509

 

 

Відеосюжет про засідання Правління Фонду

 

автор -

Марія Польова