ветер2

 

Під час позачергового засідання Уряду 29 квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про збільшення розмірів щорічної разової грошової допомоги до 5 травня деяким категоріям громадян» (№ 320).

Проект акта був розроблений на виконання вимог протоколу Організаційного комітету з підготовки та відзначення у 2016 році Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні від 28 квітня 2016 року з метою підвищення соціальних виплат ветеранам війни.

Постановою передбачено підвищити розмір виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня:

-    членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, до 500 грн. (попередній розмір 465 грн.);

-    учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістських режимом у тилу ворога до 400 грн. (попередній розмір 170 грн.).

За інформацією Міністерства соціальної політики України, зазначене підвищення розмірів грошової допомоги до 5 травня потребуватиме додаткових коштів у сумі 161175,7 тис грн., які будуть вишукані за рахунок коштів бюджетних програм Мінсоцполітики.

 

Довідково:

Розміри виплат щорічної разової грошової допомоги до 5 травня визначено постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 141 «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

  

 

                            Департамент захисту соціально-економічних прав

 

(за інформацією сайтів Урядового порталу та Мінсоцполітики)