НАР

 

У зв’язку з перенесенням розгляду у Верховній Раді проекту Державного бюджету України на 2017 рік з 17 листопада на першу декаду грудня, визнати доцільним перенести Всеукраїнську акцію профспілок на день, коли у парламенті буде обговорюватися цей законопроект. Таке рішення було прийнято 15 листопада за підсумками робочої наради керівників всеукраїнських профспілкових організацій. В заході взяли участь та виступили заступники Голови ФПУ Євген Драпятий, Володимир Саєнко, Олександр Шубін.

Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Він проінформував присутніх про рішення Погоджувальної ради ВР щодо перенесення розгляду у парламенті питання про проект Основного фінансового документу країни на 2017 рік, а також про складну поточну політичну та кліматичну ситуацію.

 

НАР1

 

«Ми маємо обговорити всі ці фактори та прийняти рішення про проведення Всеукраїнської акції профспілок, враховуючи той факт, що головне в цій акції не просто дія, а, перш за все, отримання конкретного, конструктивного результату, якого очікують люди праці в усіх куточках України, - підкреслив Григорій Осовий. - Президія ФПУ визначила свою позицію і прийняла рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту з пікетуванням Верховної Ради України на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших громадян в умовах зростання цін на енергоносії та тарифів на ЖКГ з метою врахування в проекті Державного бюджету видатків на реалізацію державних соціальних гарантій та недопущення зниження рівня життя населення саме напередодні прийняття Державного бюджету України на 2017 рік. Але, вважаю, якщо розгляд цього документу перенесено, то ми теж маємо діяти відповідно зміни ситуації і перенести акцію саме на той день, коли Верховна Рада буде розглядати це питання. При цьому ми заявляємо, що вимоги профспілок до Уряду та парламенту залишаються. Профспілки готові рішуче відстоювати їх. Таку акцію проводити потрібно, щоб підтиснути політичну еліту, ВР до прийняття відповідних рішень. Але ця акція має бути результативною».

 

НАР8

 

Під час гострої, динамічної та конструктивної дискусії керівники всеукраїнських галузевих профспілкових організацій оголосили свої позиції щодо дати, місця та формату проведення всеукраїнської акції профспілок.

 

НАР3

 

НАР4

 

НАР5

  

НАР6

 

За підсумками обговорення більшістю голосів було прийнято рішення перенести проведення Всеукраїнської акції профспілок на день, коли у парламенті буде обговорюватися проект Державного бюджету України на 2017 рік.  

 

НАР7

 

Прес-центр ФПУ