image33607841

 

Відбулось засідання Громадської ради при Державній інспекції України з контролю за цінами.

Громадська рада підтримала звернення Федерації профспілок України до Кабінету Міністрів України стосовно доповнення «Норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» видом споживання природного газу – «плита газова за наявності електричного водонагрівача» для норми споживання 9,8 куб. метр\людино-місяць, шляхом внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 08.06.96 № 619.

 

Перегляд постанови Кабінета Міністрів України від 08.06.1996 № 619 «Про затвердження норм   споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» в частині скасування неправомірної сплати подвійної норми споживання газу при відсутності централізованого гарячого водопостачання за заявами мешканців щодо встановлення ними електроводонагрівачів (бойлерів) та на підставі складання відповідного акта

забезпечить виконання домовленостей за Генеральною угодою та прискорить вирішення вкрай важливого питання для підвищення добробуту населення.

У засіданні Громадської ради взяв участь Голова Державної інспекції України з контролю за цінами Олександр Кисельов. Він поінформував членів ради про зміни, які було внесено до Положення про Державну інспекцію України з контролю за цінами, подякував представникам громадськості та, зокрема, Федерації профспілок України за підтримку Держцінінспекції України в її справах та висловив сподівання на подальшу ефективну співпрацю.

Найближчим часом Державну інспекцію України з контролю за цінами чекають структурні зміни, пов’язані із затвердженням нового штатного розпису та структури.

Під час засідання члени Громадської ради внесли зміни до Положення про Громадську раду при Державній інспекції України з контролю за цінами.

Зокрема, у зв’язку із змінами, внесеними до Положення про Державну інспекцію України з контролю за цінам та наданням Інспекції нових функцій, прийнято рішення про перегляд пунктів Положення стосовно граничної чисельності членів Громадської ради та правил виключення членів Громадської ради з її складу.

 

 Департамент бюджетної політики та соціального захисту