DETAIL PICTURE 614935 

 

 

Керівники  київських підприємств-боржників, які затримують виплату працівникам заробітної  плати, звітувались перед Міністром соціальної політики Наталією Королевською. Конструктивна і водночас жорстка розмова за участі представників центральних органів влади та місцевого самоврядування, роботодавців та Федерації профспілок України була націлена на конкретний результат - як найшвидше повернення працівникам заробленого.  

Під час наради активну позицію у відстоюванні трудових прав членів профспілок зайняли Анатолій Кубраченко (профспілка машинобудівників та приладобудівників) та Григорій Ольховець (профспілка працівників радіоелектроніки та машинобудування), які не тільки констатували проблеми, а й пропонували варіанти їх розв’язання. Заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк закцентував увагу на необхідності повернення не тільки сум заборгованої зарплати, а й передбаченої компенсації за її затримку. При цьому слід визнати, що традиційні заходи вже багато років не дозволяють покінчити з цим антисоціальним і ганебним явищем, тому слід вжити додаткових дій на захист своєчасної оплати праці і ФПУ підготувала такий пакет - зазначив С. Кондрюк.

Підсумовуючи Міністр Н. Королевська ще раз підкреслила соціальну значимість проблеми і необхідність консолідованих дій всіх гілок влади й соціальних партнерів на її вирішення, а також зауважила, що Президент України В. Янукович взяв під особистий контроль питання забезпечення конституційного права трудящих на вчасне отримання заробленого.

 

Департамент виробничої політики та колдоговірної роботи