1364370950-random2956-27 03 13

 

13 червня 2013 року в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації відбулось засідання робочої групи з розробки та удосконалення Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку, на якому обговорювалися пропозиції УДППЗ «Укрпошта» щодо перегляду Граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку.

Представники СПО об`єднань профспілок запропонували членам Робочої групи, в яку входять і представники роботодавців, взяти до уваги запропоновані УДППЗ «Укрпошта» пропозиції, але надати членам Робочої групи для більш глибшого обговорення додаткові матеріали, які б свідчили про крайню необхідність такого кроку. Ця пропозиція була підтримана.

За інформацією УДППЗ «Укрпошта» підставою для перегляду тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку є зростання мінімальної заробітної плати, цін на паливно-мастильні матеріали, розміру орендної плати, що в свою чергу має відображення у витратах УДППЗ «Укрпошта» на забезпечення технологічного процесу надання універсальних послуг поштового зв’язку.

Разом з цим, важливим фактором є значне відставання заробітної плати працівників поштового зв’язку, насамперед листонош, від середньої заробітної плати по народному господарству.

Після надання УДППЗ «Укрпошта» додаткових матеріалів, узагальнені висновки профспілок буде надіслано членам СПО об`єднань профспілок для прийняття остаточного рішення.

 

 

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту