2

Сьогодні в приміщенні Мінсоцполітики відбулося засідання робочої групи з підготовки комплексних пропозицій щодо погашення заборгованості із заробітної плати, єдиного соціального внеску, доставки пільгових пенсій на підприємствах вугільної галузі під головуванням заступника міністра соціальної політики України Коломійця В.М. за участі представників Мінсоцполітики, Міненерговугілля, Пенсійного фонду України та ін.

Позицію профспілок представляли радник Голови Профспілки працівників вугільної промисловості України Бєлуха Ю.М. та головний спеціаліст відділу оплати праці департаменту виробничої політики та колективно-договірного регулювання апарату ФПУ Макогонюк С.Л.

На засіданні було розглянуто наступні питання:

1. Стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах вугільної галузі.

2. Стан погашення заборгованості із сплати єдиного соціального внеску, зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне страхування на підприємствах вугільної галузі.

3. Стан погашення заборгованості із доставки пільгових пенсій на підприємствах вугільної галузі.

До протокольного рішення включено такі позиції:

- Міненерговугілля та Фонду держмайна України надати пропозиції стосовно ліквідації заборгованості на приватних підприємствах вугільної промисловості;

- Мінсоцполітики відпрацювати проект Закону України, направлений на визначення джерел фінансування пільгових пенсій, та підготувати пропозиції щодо списання сум заборгованості по єдиному внеску, що склалася за рахунок нарахування штрафної санкції та пені за несвоєчасну сплату.

На наступне засідання робочої групи запропоновано запросити також представників Фонду держмайна України.

Департамент виробничої політики та
колективно-договірного регулювання