budget

 

В рамках соціального діалогу профспілкова сторона надіслала стороні роботодавців свої пропозиції до проекту Державного бюджету України на 2014 рік. У відповідь роботодавці проінформували профспілки про їх бачення стосовно окремих напрямів бюджетних видатків.

Слід зазначити, що і профспілки, і роботодавці виступають за вдосконалення процедури участі соціальних партнерів у процесі формування Держбюджету та затвердження Регламенту роботи постійно діючої тристоронньої робочої групи з питань проведення консультацій на всіх стадіях бюджетного процесу. Також профспілкова сторона підтримує пропозиції роботодавців щодо передбачення видатків стосовно надання роботодавцям дотацій та компенсації для забезпечення молоді першим робочим місцем. Поділяючи прагнення роботодавців щодо необхідності певної бюджетної підтримки розвитку вітчизняного виробництва слід зазначити наступне. Державний бюджет передусім має виконуватись в частині забезпечення безпосередніх зобов’язань держави перед бюджетними галузями економіки, забезпечення соціального захисту відповідно до законодавчо встановлених державних гарантій, а також бюджетні ресурси мають бути направлені на виконання державних замовлень на пріоритетні суспільні потреби.

На даний момент триває робота над проектом Державного бюджету України на наступний рік, Міністерство фінансів України відпрацьовує пропозиції соціальних партнерів.

  

З пропозиціями профспілок до проекту Державного бюджету України на 2014 рік можна ознайомитись на сайті ФПУ за електронною адресою: http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-zakhist/1790-rozpochato-robotu-nad-derzhbyudzhetom-2014-roku-profspilkova-pozitsiya

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ