kabmin3

 

 

           На засіданні Кабінету Міністрів України 14.08.2013 Урядом ухвалено постанову, якою внісено зміни до «Порядку та умов надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування».

Змінами доповнено перелік документів, які подаються учасниками розрахунків до місцевого фінансового органу, а саме - довідкою підприємства про розмір боргу зі сплати дивідендів (доходу) до державного бюджету. Також затверджено форму зазначеної довідки.

Зазначений проект постанови розглядався СПО об’єднань профспілок і був погоджений без зауважень.

Прийняття постанови дозволить:

- спрямувати надходження від погашення заборгованості перед державним бюджетом зі сплати дивідендів (доходу), нарахованих на акції (частки, паї) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна частка, на проведення розрахунків з погашення різниці в тарифах відповідно до Державного бюджету на 2013 рік в обсязі – 260 млн. грн.;

- поліпшити рівень оплати спожитого природного газу та електроенергії;

- зменшити обсяг фінансових санкцій для підприємств теплоенергетики і підприємств водопостачання та водовідведення, пов’язаних із порушенням термінів плати за спожиті енергоносії.

 

 

 

Департамент бюджетної політики та

  соціального захисту апарату ФПУ