zasid7

 

З метою забезпечення конструктивного соціального діалогу при формуванні проекту Державного бюджету України на 2014 рік, В.о. Голови ФПУ Кондрюк С.М. звернувся до Міністерства фінансів України з проханням якнайшвидше активізувати роботу постійно діючої тристоронньої робочої групи з питань проведення консультацій на всіх стадіях бюджетного процесу для своєчасного опрацювання пропозицій соціальних партнерів до цього проекту.

Також у листі акцентовано увагу на необхідності поінформування сторони профспілок про показники, доведені Мінфіном України до головних розпорядників бюджетних коштів для обрахунку граничних обсягів видатків загального фонду державного бюджету на 2014 рік та індикативних прогнозних показників обсягів видатків на 2015–2016 роки. Адже головними розпорядниками бюджетних коштів вже здійснюється обрахунок бюджетних видатків на підставі інструкцій з підготовки бюджетних запитів та індикативних прогнозних обсягів видатків з бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди.

Слід зазначити, що профспілки уже зверталися до Міністерства фінансів України з проханням організувати обговорення можливостей реалізації пропозицій сторін соціального діалогу в проекті Державного бюджету України на 2014 рік за участі експертів, науковців, представників сторін соціального діалогу та центральних органів виконавчої влади в рамках роботи постійно діючої тристоронньої робочої групи (лист від 17.07.2013 № 04-18/857-СПО).

 

 

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ