amu

З метою взаємодії та співпраці задля підвищення рівня соціально-економічного захисту державних службовців та працівників закладів соціального захисту Федерація професійних спілок України надіслала до Асоціації міст України відповіді Міністерства фінансів України та Міністерства соціальної політики України на останні звернення ФПУ стосовно збільшення видатків на оплату праці цієї категорії працівників.

Асоціація міст України висловила вдячність ФПУ за подану інформацію та поділила стурбованість щодо незадовільних умов оплати праці державних службовців та працівників закладів соціального захисту. Адже умови оплати праці державних службовців тісно пов’язані з умовами оплати праці осіб місцевого самоврядування.

Також Асоціація міст України поінформувала про роботу над проектом Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», яким визначаються умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування на однакових засадах з державними службовцями.

З листом Асоціації міст України можна ознайомитися тут.

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту