image18

 

Завдяки зусиллям інспекторів з питань праці підприємства ПАТ «Київський завод «Радар» та ДАХК «Артем» погасили заборгованість із заробітної плати на загальну суму майже 22,7 млн. грн. Про це повідомив перший заступник Голови Державної інспекції України з питань праці України Роман Зенов.

«Під час перевірки у червні інспектори з питань праці встановили, що два підприємства, розташовані у місті Києві, - завод «Радар» та компанія «Артем» - заборгували своїм працівникам заробітну плату. Цим підприємствам було внесено приписи про усунення виявлених порушень. У ході повторних перевірок встановлено, що на виконання приписів посадових осіб Держпраці підприємства погасили заборгованість із зарплати: «Артем» виплатив 14,4 млн. грн., а «Радар» - 8,3 млн. грн.», - поінформував Роман Зенов.

Як вже зазначала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, Мінсоцполітики здійснює щотижневий моніторинг щодо погашення заборгованості на підприємствах усіх форм власності.

«За даними моніторингу, сума боргу із зарплати в цілому по Україні на підприємствах усіх форм власності склала 946,5 млн. грн., що на 156 млн. грн. або на 14,1% менше заборгованості, яка була зафіксована на 1 березня цього року», - зазначила Міністр.

Прес-служба Мінсоцполітики