4doh

На виконання протокольного рішення засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради від 3 липня 2013 року в рамках розгляду питання «Про подальше реформування податкової системи України» до Міністерства доходів і зборів України було направлено пропозиції профспілкової сторони НТСЕР щодо подальшого реформування податкової системи України.

У своїй відповіді Міндоходів надало позицію за кожною пропозицією профспілкової сторони НТСЕР (лист-відповідь додається).

На жаль, більшість пропозицій не було підтримано, аргументуючи, зокрема, це тим, що прийняття вказаних змін може призвести до недоотримання бюджетом значних податкових надходжень.

Незмінною залишилася позиція Міндоходів щодо оподаткування сімейних путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, які надаються членам профспілок - оподаткуванню підлягає частина такої путівки, що отримується членом сім'ї після 18 років.

Разом з тим Міндоходів зазначило, що може підтримати пропозицію стосовно запровадження зниженої ставки з податку на додану вартість на окремі товари (зокрема, лікарські засоби та вироби медичного призначення).

З метою просування найпринциповіших профспілкових пропозицій насамперед, для недопущення скасування соціально значущих податкових пільг й повноцінного забезпечення принципу соціальної справедливості в оподаткуванні представники ФПУ на даний час активно працюють у складі Комісії з питань податкової політики Громадської Ради при Міндоходів.

 

Департамент бюджетної політики та соціального захисту