88627292

 

На засіданні Уряду 11 вересня вкотре детально обговорювалося питання можливості та етапності підвищення зарплати для працівників органів державного управління та місцевого самоврядування. Про це у ексклюзивному коментарі для ОВП повідомив в.о. Голови ФПУ С.М.Кондрюк, який брав участь у засіданні КМУ.

Він акцентував увагу на тому, що при запровадженні підвищуваючого коефіцієнту у розмірі 1,2 до мінімального посадового окладу працівників органів державного управління у бюджеті наступного року потрібно передбачити за різними розрахунками від 4 до 8 млрд.грн.

Міністр соціальної політики України Н.Королевська під час урядового засідання поінформувала Прем’єр-міністра про спільну позицію міністерства і профспілок щодо необхідності досягнення співвідношення мінімального посадового окладу держслужбовця до мінімальної заробітної плати у співвідношенні 2 : 1.

Для цього було запропоновано ввести етапність такого підвищення.

Беручи до уваги важливість цього питання та стан економіки України, що прогнозується на наступний рік, глава Уряду вирішив провести під особистим головуванням нараду для прийняття остаточного рішення щодо позиції КМУ з цього вкрай важливого для майже 300 тис. працівників питання.

Після завершення засідання КМУ С.Кондрюк поінформував Н.Королевську про надходження до ФПУ сигналів щодо появи на місцях заборгованості із зарплати у бюджетних організаціях та загострення проблеми щодо не достатку фінансових ресурсів на утримання бюджетних установ і організацій у 4-му кварталі.

У зв’язку з цим Н.Королевська прийняла рішення порушити зазначене питання на урядовій селекторній нараді, що має відбутися 13 вересня.

 

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ