sk

 

13 вересня на селекторній нараді, яка проводилась під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України С.Арбузова, регіони та Центральні органи виконавчої влади доповідали про стан погашення заборгованої заробітної плати.

Всі виступаючі від регіонів і ЦОВВ запевнили, що завдання Президента України щодо повної ліквідації зарплатної заборгованості до кінця року буде виконано (в тому числі Міноборони, Оборонпром, МінАПК тощо).

За дорученням Голови ФПУ Ю.Кулика у селекторі взяв участь заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, який звернув увагу учасників наради на наявні факти появи заборгованості перед працівниками бюджетної сфери та загрози недофінансування у ІV кварталі бюджетних організацій й установ, а також акцентував на можливості чергового загострення проблеми заборгованості на підприємствах міськелектротрансу.

За рішенням селектору всі ЦОВВ, ОДА мають до 20 вересня надати Мінсоцполітики пропозиції щодо дій всіх органів для остаточного розв’язання проблеми із зарплатною заборгованістю та актуалізовані графіки погашення цієї заборгованості.

ФПУ рекомендувала членським організаціям долучитись до цієї роботи та лобіювати перед ЦОВВ та ОДА врахування профспілкових пропозицій, які слід оперативно передати до відповідних органів.

Також рекомендовано профспілкам і профоб’єднанням своєчасно інформувати ОДА та ЦОВВ про кожен новий факт заборгованості із заробітних плат, а при неналежному реагуванні на такі звернення – інформувати ФПУ про конкретні випадки.

ІАЦ