1928a389-29bd-4346-b886-99be4ba61c87 

 

Під головуванням Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова 16 вересня під час щотижневої наради у Прем’єра відбулося детальне обговорення можливостей та викликів у разі підписання Угоди про асоціацією між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами-членами, з іншої сторони.

З основною доповіддю виступив міністр закордонних справ України, серед співдоповідачів – міністр економічного розвитку, міністр юстиції, міністр доходів та зборів, міністр промислової політики та ін.

У нараді взяв участь та виступив заступник Голови Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні заступник голови ФПУ С.М.Кондрюк.

Він проінформував членів Уряду про занепокоєння, що поширюється серед галузевих профспілок, щодо можливого негативного впливу на зайнятість населення після підписання зазначеної Угоди та запропонував дати урядове доручення з метою підготовки прогнозу впливу на регіональні та національний ринки праці та прийняти упереджувальні заходи для мінімізації ризиків для вітчизняного ринку зайнятості.

Прем’єр-міністр у відповідь на профспілкову пропозицію дав відповідні  доручення щодо проведення такої роботи.

Після наради відбувся обмін думками між представником профспілок та міністром соціальної політики Н.Королевською щодо необхідності публічного обговорення питання соціального виміру та наслідків асоціації України з ЄС, зокрема впливу інтеграційних процесів на український ринок праці.

 

ІАЦ