likuvannia pohilogo viku

Кабінет Міністрів затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів. Про це сьогодні сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, коментуючи ухвалення Урядом відповідної постанови. Вона уточнила, що документ розроблено на виконання Указу Президента України «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

«Прийнятою постановою Уряд затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів. Це дасть нам змогу забезпечити індивідуальне піклування та увагу кожному ветерану», - сказала Наталія Королевська.

За її словами, розробленим Порядком, зокрема, визначено здійснення Державною службою з питань інвалідів та ветеранів аналізу інформації про потреби ветеранів і стан їх задоволення та надання відповідних даних до Мінсоцполітики.

«Визначення індивідуальних потреб ветеранів здійснюватиметься за встановленою Мінсоцполітики формою, що має назву «Соціальний паспорт ветерана». Він заповнюватиметься соціальними працівниками, працівниками структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та використовуватиметься в роботі відповідних служб», - сказала вона.

Як пояснила Міністр, цей документ міститиме інформацію щодо соціально-побутових умов проживання ветерана, стану його здоров’я, надання пільг, компенсацій, соціальної допомоги та обслуговування тощо. «Це посилить соціальний захист ветеранів», - зазначила Наталія Королевська.

Нагадаємо, вчора Мінсоцполітики презентувало пакет першочергових дій з посилення соціального захисту населення за напрямками, які є найбільш чутливими для українців: сфера зайнятості, заборгованість із заробітної плати та своєчасність і правильність нарахування соціальних виплат та надання соціальних послуг.

Довідково

Станом на 1 жовтня 2013 р. чисельність ветеранів війни, вдів та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, що мешкають в Україні, складає 1,7 млн. осіб, у т.ч.:

- інвалідів війни – понад 183 тис. осіб;

- учасників бойових дій – понад 214 тис. осіб;

- учасників війни – 1,0 млн. осіб;

- членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – понад 300 тис. осіб.

 

За повідомленням Прес-служби Мінсоцполітики