534899 10151623589944789 918787777 n

У рамках підготовки 7-ї доповіді Уряду України щодо реалізації положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) представники СПО всеукраїнських об’єднань профспілок 25 лютого ц.р. взяли участь у першому засіданні експертно-консультативної ради.

Цього року Україна подає вже сьому доповідь. Вона стосується тематичної групи «Діти, сім’я, мігранти» (статті 7,8,16,17,27,31).

Під час засідання було обговорено результати опрацювання заключних висновків Європейського комітету із соціальних прав Ради Європи (2011 рік) до попередньої доповіді Уряду України за цією тематичною групою (Третя доповідь, 2010 рік) та процес підготовки 7-ї доповіді Уряду відповідно до формуляру.

Порушувалось питання стосовно необхідності розробки відповідного акту Кабінету Міністрів України про затвердження Плану заходів щодо забезпечення виконання положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) на 2014-2018 роки.

Також піднято питання щодо внеску наукових кіл до ефективного змісту чергової доповіді, участь соціальних партнерів та неурядових організацій у підготовці цього важливого документу, а також обговорювались можливі шляхи висвітлення реалізації економічних і соціальних прав в Україні у фахових ЗМІ (журнали «Соціальний захист», «Україна: аспекти праці»).

Про подальший процес участі профспілок у підготовці 7-ї доповіді Уряду України щодо реалізації положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) будемо інформувати на сайті ФПУ.

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту апарату ФПУ