Мінфін

 

Фахівці апарату ФПУ прийняли участь у засіданні Громадської ради при Міністерстві фінансів України, яке відбулося 3 квітня ц.р.

В вищезазначеному засіданні взяв участь Міністр фінансів України О.В. Шлапак, який виступив з доповіддю про стан економіки України та заходи Уряду щодо подолання фінансового розриву.

Керівництво Міністерства фінансів України продемонструвало свою готовність до ведення відкритого діалогу з громадськістю. Безумовно, в поточній екстраординарній ситуації Мінфін має реалізувати низку непопулярних заходів у надзвичайно короткі терміни: «за кілька місяців, а то й днів». При цьому міністерство висловило готовність почути аргументовану критику на свої дії та при необхідності корегувати прийняті рішення.

На даному етапі основна увага приділяється раціоналізації бюджету поточного року: реформування тільки розпочалося і більш глибокі ідеї по його продовженню міністерство готове закласти в Основних напрямах бюджетної політики на 2015 рік. Також, було зазначено, що робота над формуванням цього документу триває, сам документ обіцяли розглянути на наступному засіданні Громадської ради, яке заплановано на травень ц.р.

Антикризові ініціативи Міністерства фінансів України, в т.ч. схвалені Парламентом 27 березня ц.р. (закони України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні»), викликали жваву дискусію серед учасників.

Серед іншого було прийнято рішення в двотижневий термін доопрацювати план роботи Громадської ради на 2014 рік та питання доцільності збільшення членів Громадської ради.

 

Департамент бюджетної політики та

соціального захисту апарату ФПУ