1396419966 minfin

 

На ініціативу СПО об’єднань профспілок стосовно забезпечення взаємодії сторін соціального діалогу та відновлення консультацій щодо визначення пріоритетних напрямів бюджетної політики, 4 квітня 2014 року у приміщенні Мінфіну відбулася тристороння зустріч за участі Заступника міністра фінансів України Матвійчука В.М., Заступника Голови СПО об’єднань профспілок Кондрюка С.М., Заступника Голови СПО сторони роботодавців на національному рівні Биковця В.М. та членів постійно діючої тристоронньої робочої групи з питань проведення консультацій на всіх стадіях бюджетного процесу.

 

Під час зустрічі було обговорено низку актуальних питань, зокрема:

-         особливості оподаткування доходів фізичних осіб, житлової нерухомості;

-         «замороження» підвищення соціальних гарантій та тривалість таких жорстких мір;

-         порядок застосування постанови КМУ від 01.03.2014 № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету»;

-         дотримання трудових прав при здійснення скорочення в органах державної влади;

-         проведення індексації грошових доходів громадян;

-         пропозиції щодо можливих джерел наповнення бюджету;

-         недопущення зловживання роботодавцями поточною ситуацією в країні та забезпечення динаміки зростання заробітної плати у виробничому секторі відповідно до розвитку економіки тощо.

 

Заступник міністра фінансів України Матвійчук В.М. запевнив у готовності Мінфіну до конструктивної співпраці та опрацювання аргументованих профспілкових позицій та зауважень.

Тому пропозиція щодо запровадження системного тристороннього діалогу, як для обговоренні поточних питань так і для напрацювання шляхів подальшого розвитку країни, була активно підтримана усіма учасниками зустрічі.

Також за результатами зустрічі прийнято рішення про проведення низки тематичних зустрічей, зокрема з питань оподаткування, змін до «антикризового» законодавства та мінімізації негативних наслідків прийнятих рішень тощо.

 

Департамент бюджетної політики

та соціального захисту