24063024

 

Президент України Петро Порошенко застосував право вето щодо ухваленого Верховною Радою України проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам) (реєстр. № 2676 від 20.04.2015), що змінював процедуру нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам (Верховна Рада України на засіданні 19 червня ц.р. 229 голосами прийняла за основу і в цілому законопроект №2676).

 

Про це на брифінгу в прес-центрі Адміністрації Президента України 24 липня ц.р. повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Він нагадав, що законопроект №2676, який був поспіхом ухвалений у Верховній Раді України, попри свою назву «Про автоматичне нарахування субсидій» і бажання спростити процедуру їх оформлення, насправді її ускладнював.

«Формулювання ухваленого Верховною Радою законопроекту фактично припиняло нарахування субсидій всім пенсіонерам, інвалідам та членам їхніх сімей та суттєво обмежувало права інших категорій на отримання субсидій», - підкреслив міністр, додавши також, що цей законопроект передбачав подання громадянами довідки про доходи, які Уряд відмінив.

Якби цей законопроект вступив у дію, близько 2,5 млн. громадян втратили б можливість отримати субсидію.

За даними Мінсоцполітики України, на сьогодні вже понад 1 млн. 800 тис. родин отримали субсидії за спрощеним порядком.

Біля 600 тис. справ ще знаходиться в стадії обробки місцевими управліннями соцзахисту.

 

Департамент захисту соціально-економічних прав

(за інформацією сайту Мінсоцполітики України)