КН

 

В рамках виконання рішення СПО об’єднань профспілок «Про результати роботи примірних органів та подальші дії СПО об’єднань профспілок» від 14 липня 2015 року в частині здійснення всеукраїнськими профспілками підготовчої роботи з організації попереджувальних акцій протесту у Федерації профспілок України 6 серпня відбулась консультативна нарада за принципом «мозкового штурму».

Відкрив нараду перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк. Він охарактеризував соціально-економічну ситуацію в Україні, стан забезпечення конституційних, соціально-економічних та трудових прав членів профспілок, проінформував про своє бачення можливого ходу подій та сценаріїв подальшого наступу профспілок з метою захисту законних прав та інтересів людини праці.

У виступі Сергія Кондрюка, учасників наради пролунали конкретні, конструктивні пропозиції, які допоможуть сформувати «дорожню карту» дій профспілок по забезпеченню прав та інтересів працюючої людини. Одне з головних запитань - до чого готуватися профспілкам у вересні-жовтні? До погіршення соціально-економічної ситуації та соціального вибуху, страйку чи соціального діалогу?

Продовження розмови на цю актуальну тему планується 11 серпня, коли відбудеться «мозковий штурм» за участю членів СПО об’єднань профспілок.

 

Прес-центр ФПУ