ХОЛОД

 

В засобах масової інформації поширюється інформація, що Кабінет Міністрів України пропонує знизити мінімально допустиму температуру в квартирах до +16 градусів (зараз + 18 градусів С).    Як інформують ЗМІ, для перегляду нормативів вже надані доручення Мінрегіону та МОЗ України.

 

         Враховуючи зазначене, СПО об’єднань профспілок надіслав інформаційний запит Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерству охорони здоров’я України з проханням поінформувати про наявність такого урядового доручення Міністерствам.

         Принагідно СПО об’єднань профспілок зазначив Міністерствам, що при умові зниження температури до +16 градусів С в квартирах буде холодно (особливо в старих будинках, де ледь теплі батареї взимку), що, як наслідок, призведе до погіршення стану здоровя громадян.

Населення буде вимушене платити за холод по необґрунтованим та катастрофічно завищеним тарифам на життєво необхідні соціальні послуги.

         І це в умовах, коли переважна більшість збіднілих українців не може дозволити собі достатнє харчування та користування якісними медичними послугами. І що найгірше – у багатьох родинах цього не можуть забезпечити навіть дітям.  

         Крім того, наголошено, що до такого температурного переходу не підготовлені системи опалення, а тому кількість аварій на тепломережах збільшиться.

         Тож, зазначене питання профспілки тримають на контролі.

 

                                      Департамент захисту соціально-економічних прав