P1110031

 

Незважаючи на те, що цього року не виділялися кошти на оздоровлення дітей з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, один з кращих дитячих оздоровчих таборів у Закарпатті «Барвінок», який знаходиться на балансі облорганізації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, успішно провів оздоровлення дітей. В цьому значна заслуга голови обласної організації галузевої профспілки Івана Зелінського, завдяки зусиллям якого було залучено кошти на ці цілі з різних джерел фінансування. А роботу оздоровниці, змістовний відпочинок дітей забезпечила керівник цього дитячого оздоровчого закладу Ольга Барзак.

 

Спільно з обласною організацією профспілки працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич) було реалізовано проект «табір в таборі», в ході якого 46 дітей освітян мали можливість поєднувати заняття художньою творчістю, й, зокрема, малюванням, з вивченням англійської мови. До речі, англійську мову юні закарпатці вивчали з допомогою студентів з Індії, які стаціонарно навчаються на медичному факультеті Ужгородського національного університету.

Цього літа табір «Барвінок» проявив себе як і оздоровниця спортивного профілю. Адже тут було організовано відпочинок й оздоровлення групи юних волейболістів з Мукачева, які під керівництвом досвідченого тренера Лариси Колнишевої поєднували відпочинок із заняттям улюбленим видом спорту – волейболом, вдосконалюючи свою спортивну майстерність.

І нарешті, про міжнародний аспект діяльності «Барвінку». За домовленістю з головою Баварської общини в Німеччині Іріс Трюбсветтер в оздоровчому таборі було оздоровлено 40 дітей-сиріт та з малозабезпечених сімей Перечинського району. На ці цілі меценати з Німеччини виділили 155 тис. грн. За підсумками оздоровлення обласна організація галузевої профспілки представила Іріс Трюбсветтер до нагородження відзнакою Федерації профспілок України у номінації «Батьківська турбота» у Всеукраїнському огляді роботи профспілок на кращу організацію оздоровлення й відпочинку дітей влітку 2015 року.

Отже, цьогорічний сезон у закарпатському дитячому оздоровчому закладі «Барвінок» вдався.

 

P1110111

 

P1110207

 

На фото:

- флешмоб на відкритті оздоровчого табору «Барвінок»;

- діти разом з організаторами оздоровлення дітей;

- хто краще знає англійську мову?

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідуючий відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради