РАБ

 

Скільки може вживати молока та круп, хліба та масла, скільки може мати взуття та одягу на рік українець? Це не просто регламентовано для нас, як кажуть, згори, але й має кричуще низки показники. При цьому вони не змінювалися аж з 2000 року, якій вважається найбіднішим та найскладнішим з останніх років. Про це говорили учасники засідання Робочої групи профспілкової сторони з обговорення проекту наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. сформованому Мінекономрозвитку України.

Під час обговорення, у якому взяли участь Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, перший заступник Голови Конфедерації вільних профспілок України Анатолій Акімочкін, представники ФПУ та її членських організацій, було зазначено: сформований Міністерством проект наборів товарів, послуг консервує бідність в країні та не сприяє досягненню рівня життя громадян, які відповідають європейським стандартам. Термін, якій Міністерство визначило для відповіді профспілкової сторони, у якій має бути викладена позиція профспілок з зауваженнями та пропозиціями, вкрай замалий.

У дискусії також підкреслювалось: з метою прийняття виваженого та консолідованого рішення треба негайно скликати засідання експертної комісії для проведення науково-громадської експертизи наборів продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму.

Після жвавої дискусії, члени Робочої групи вирішили: підготувати та направити листа до членів СПО об’єднань профспілок з викладенням позицій та аргументації Робочої групи. Відповіді на цей лист допоможуть підготувати проект рішення СПО з питання споживчого кошика та прожиткового мінімуму.

 

Прес-центр ФПУ

 

РАБ1

 

РАБ2

 

РАБ3

 

РАБ4