НАРАДА

 

11 вересня відбулась робоча нарада керівників репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок – суб’єктів СПО об’єднань профспілок на національному рівні. Вів засідання Голова СПО обєднань профспілок, голова ФПУ Григорій Осовий.

У засіданні взяли участь заступник Голови ФПУ Серій Українець, заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Анатолій Широков, голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк, заступник голови Конфедерації вільних профспілок України Наталія Левицька, керівник секретаріату Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність» Галина Колосюк, голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, керівник департаменту міжнародної роботи апарату ФПУ Василь Шилов, керівник Секретаріату СПО об’єднань профспілок, заступник керівника управління соціального діалогу та колективно – договірного регулювання апарату ФПУ Валентина Приходько.

Після жвавої, конструктивної дискусії учасники наради визначились із датою, часом та порядком денним чергового засідання СПО об’єднань профспілок. Вирішено провести його 21 вересня з 14.00.

У порядок денний внесено наступні питання:

- про стан виконання Рішення СПО обєднань профспілок від 14 липня 2015 року № 24-1 та визначення подальших колективних дій на захист соціально – економічних прав та інтересів працівників;

- про концептуальні засади реформування оплати праці та позиція СПО з цього питання;

- про позицію СПО об’єднань профспілок щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття»;

- про позицію СПО об’єднань профспілок щодо проекту постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження оновлених наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних груп і демографічних груп населення».

В порядок денний також внесені пукти щодо інформування членів СПО про інші актуальні питання, зокрема, про участь членів СПО у засіданнях урядових комітетів, про стан охорони праці в умовах фактичного продовження дії мораторію на проведення територіальними органами Держпраці перевірок дотримання трудового законодавства на підприємствах, в установах, організаціях, про стан роботи над проектом Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (реєстр. №3983) та інші актуальні питання.

Під час наради було також вирішено провести засідання профспілкової сторони НТСЕР у першої половині 22 вересня напередодні засідання Президії НТСЕР (22 вересня, друга половина дня) та НТСЕР (24 вересня).

Учасники наради обговорили порядок денний засідання НТСЕР та питання, хто буде на ньому представляти позицію СПО об’єднань профспілок з кожного із питань.

 

Прес-центр ФПУ

 

НАРАДА1

 

НАРАДА3

 

НАРАДА4

 

НАРАДА5

 

НАРАДА6

 

НАРАДА7

 

НАРАДА8