c315590f-e8aa-4597-a374-504c90c353ff-350x350

20 жовтня 2015 року в приміщенні Науково-дослідного інституту праці і зайнятості населення МСП і НАН України відбулося засідання Координаційно-експертної ради з питань соціальної політики.

В засіданні взяли участь представники ГО «Бюро соціальних та політичних розробок», МБФ «Карітас України», апарату Федерації профспілок України, МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я», ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій».

На засіданні було розглянуто декілька презентацій, які підготовлено експертами КЕР разом з фахівцями Міністерства соціальної політики, а саме:

- проект нової редакції проекту Закону України «Про соціальні послуги»;

- систему надання соціальних послуг в умовах децентралізації;

Крім того, експертом по співпраці з місцевими органами влади МБФ «Карітас України» І. Тарабукіною було презентовано дослідження з визначення потреб в соціальних послугах у всіх регіонах України, підготовлене фахівцями Мінсоцполітики України, експертами МБФ «Карітас України» та експертами українського офісу міжнародної дослідницької агенції IFAK Institut.

Зокрема, під час заходу представник апарату Федерації профспілок України поінформував учасників засідання щодо дій ФПУ, спрямованих на захист соціально-економічних прав працівників, а також про позицію ФПУ щодо необхідності встановлення у Законі України «Про соціальні послуги» державних гарантій та пільг для працівників соціальної сфери на рівні інших бюджетних галузей.

Учасники засідання І.Камінник та Р.Дзундза поінформували присутніх щодо проведення 5-6 листопада ц.р. дводенної сесії «Новий соціальний діалог в країнах Східного партнерства» (місце проведення визначається).

Сесія відбудеться за підтримки Секретаріату Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

На засіданні було вирішено:

- підготувати пропозиції стосовно діючої моделі реформування системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації та направити її в Кабінет Міністрів України та Адміністрацію Президента України;

- домагатися проведення засідань в комітетах Верховної Ради України для лобіювання нової редакції проекту Закону України «Про соціальні послуги»;

- розробити проект «Політичні пропозиції щодо розвитку соціального діалогу в Україні (доповідна записка Кабінетові Міністрів щодо реалізації державної політики), відповідно до Постанови КМУ «Про затвердження Регламенту Кабінету Міністрів України» № 950 від 18 липня 2007 року (додаток 9).

Департамент захисту соціально-економічних прав