tel

 

До Федерації профспілок України зверталося Білоцерківське учбово-виробниче підприємство УТОС щодо можливості відновлення безкоштовного користування довідковою службою «109» для інвалідів зору, оскільки ПАТ «Укртелеком» з 01.08.2015 ввів плату за користування послугами цієї служби по міському номеру у розмірі 0,96 копійок. Дзвінки з мобільних телефонів оплачуються за тарифами операторів.

З метою вирішення порушеного питання ФПУ звернулася до Київської обласної державної адміністрації, Антимонопольного комітету України та ПАТ «Укртелеком»

За результатами надісланих звернень були отримані наступні відповіді.

Антимонопольний комітет України поінформував, що направить письмові вимоги для з’ясування обставин та умов функціонування довідкової послуги за телефонним номером «109», яка надається ПАТ «Укртелеком».

За роз’ясненням ПАТ «Укртелеком» безкоштовну довідку за повними даними споживачі можуть отримати за номером 0-800-501-109 (копія листа додається).

Проте, з метою лояльності оператора до своїх споживачів в ПАТ «Укртелеком» на сьогодні розглядається можливість у подальшому включити до тарифного плану для пільгових категорій споживачів надання інформаційно-довідкових послуг служби «109» зі знижкою або безоплатно.

Департамент захисту

соціально-економічних прав

апарату ФПУ