59

Держказначейство проінформувало Федерацію профспілок України про загальний обсяг фактичного надання з держбюджету місцевим бюджетам освітньої та медичної субвенцій, а також субвенції на підготовку робітничих кадрів станом на 1 грудня 2015 року. Саме ці субвенції забезпечують регіони коштами на фінансування медицини і освіти, зокрема спрямовуються на виплату зарплат персоналу.

тис. грн.

Всього передбачено на 2015 рік

Виконання розпису на 2015 рік

Виконання розпису за січень-листопад 2015 року

Відхилення від розпису за січень-листопад

2015 року

Медична субвенція

46 177 023,6

80 078,1)

1 002 735,6

Освітня субвенція

43 615 305,9

332 328,2)

889 549,4

Субвенція на підготовку робітничих кадрів

5 836 048,6

44 198,6)

287 290,4

Разом з тим, згідно даних Державної казначейської служби України, станом на 1 грудня 2015 року загальна картина виконання розпису щодо надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот), на компенсацію втрати частини доходів у зв'язку з відміною податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та відповідним збільшенням ставок акцизного податку з пального і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян – 77,4%, а у розрізі регіонів показник виконання розпису за січень-листопад п.р. коливається в межах 84,5-100%.

З інформацією Державної казначейської служби України можна ознайомитись тут.

Департамент захисту

соціально-економічних прав