БЕДНОСТЬ

 

 

Протягом останнього року 76% українських сімей відчули погіршення власного фінансового стану. Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг" станом на листопад, проведене за підтримки уряду Канади.

 

Як повідомляє «Українська правда», відповідно до відповідей респондентів, 40% з них заявили про значне погіршення, 36% – про часткове. Про деяке покращення фінансового стану розповіли лише 2%, про значне покращення – ніхто. У 20% українців стан фінансових справ не змінився. У вересні про погіршення заявляли 79% опитаних (з них 45% – про значне), а 1% розповів про значне покращення. Серед жителів підконтрольного Україні Донбасу погіршення фінансового стану відчули 77% (40% – значне), деяке покращення зазначили менше 1% опитаних, значне покращення – ніхто. У 20% опитаних фінансовий стан не змінився.

 

Опитування проводилося 19 – 30 листопада, було опитано 1800 людей старших 18 років у всіх регіонах крім Криму і окупованої частини Донбасу. У підконтрольних районах Донбасу було опитано 1284 людей. Можлива похибка не перевищує 2,3%.

 

 

Прес-центр ФПУ по матеріалам інформагенцій