df802907-9b48-4423-ba28-0151ed49801f

 

Відповідно до досягнутих з Євростатом домовленостей у період з 11 по 15 січня 2016 року в Україні перебуває група європейських експертів для здійснення першого раунду другої Глобальної оцінки статистичної системи України стосовно її відповідності європейським статистичним стандартам.

 

В рамках роботи зазначеної експертної групи 14 січня ц.р. була проведена зустріч з користувачами статистичної інформації для вивчення питання щодо задоволення органами державної статистики їхніх потреб у матеріалах, а також вивчення пропозицій щодо удосконалення роботи служби, участь в якій взяла й Федерація профспілок України.

 Під час дискусії експерти вивчали рівень задоволеності користувачів забезпеченістю та обсягами статистичної інформації, доступністю та оперативністю її розміщення на сайті служби, а також пропозиції щодо зміни методологічних підходів та запровадження додаткових видів статистичних досліджень тощо.

 За результатами консультацій з експертами та керівництвом Держстату досягнута домовленість щодо організації консультативних нарад-семінарів з проблемних питань методології обстежень, отримання та користування статичними матеріалами, на які будуть запрошуватися й профспілкові фахівці.

 Разом з тим, представники Держстату повідомили, що в структурі служби створені департамент поширення інформації та комунікацій та Інформаційна довідкова лінія щодо надання публічної інформації, до яких рекомендовано звертатися для вирішення проблемних питань в частині отримання та користування статистичними матеріалами.

 

Інформаційна довідкова лінія щодо надання публічної інформації Державної служби статистики України: тел. 287-06-72, факс: 235-37-39, електрона адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

Департамент захисту соціально-економічних прав