ПЕР

У Мінсоцполітики відбулася нарада-семінар з питань розробки і впровадження місцевих цільових програм пілотних міст і районів Луганської області «Адаптація внутрішньо переміщених осіб на 2016 рік».

Із вступним словом на семінарі виступив заступник Міністра соцполітики Віталій Мущинін.

Під час заходу були представлені проекти, підготовлені за участю представників Луганської облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій і міських голів пілотних міст і районів Луганської області, представників міжнародних організацій-донорів організацій системи ООН і Європейського Союзу.

У вересні 2015 року за ініціативою громадської організації „Свої люди” (місто Сіверодонецьк) у Луганській області розпочалася реалізація проекту, який підтримується Данською радою з питань біженців спільно з благодійним фондом „Право на захист” за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Національною Координаційною радою Програми ООН по населених пунктах (UN-Habitat) в Україні, Комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я і Мінсоцполітики України.

Метою проекту є зміцнення управлінського потенціалу місцевих влади Луганської області, посилення їхньої взаємодії з громадськими організаціями у вирішенні проблем адаптації понад 200 тис. внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які тимчасово проживають у районах і містах області, через надання їм практичної допомоги у рамках регіональної програми „Адаптація внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2016 рік” за напрямками „Соціальний захист”, „Охорона здоров’я”, „Зайнятість”, „Житло”, а також місцевих планів дій по її реалізації.

До грудня 2015 р. місцевими органами влади за участю громадських організацій підготовлено до впровадження близько 300 проектів на суму майже 5 млрд. грн, які включені до місцевих цільових програм районів та міст „Адаптація ВПО на 2016 рік”. Також створено механізм співпраці місцевої влади і недержавного сектору у вирішенні проблем переселенців. Підписано Меморандуми про співпрацю між місцевою владою і громадськими організаціями.

За інформацією офіційного сайту Мінсоцполітики України